top of page
Man Signing

Patientförsäkring 

Som företagare som bedriver hälso- och sjukvård är du enligt lag skyldig att ha en patientförsäkring. Det finns försäkringsbolag som erbjuder patientförsäkringar att teckna för dig som egenföretagare, exempelvis Länsförsäkringar. De flesta psykologer som driver eget väljer dock att bli medlem hos psykologföretagarna. Där ingår patientförsäkring och företagsförsäkring i medlemskapet. 

Medlemskapet är prisvärt om du är medlem i psykologförbundet (du måste vara medlem i förbundet för att kunna bli medlem i psykologföretagarna). Avgiften för psykologföretagarna kan du betala med bolaget. 

Learn More
Business Meeting

Varför behöver du försäkring?

Företagsförsäkring är ingenting du enligt lag måste ha, men det rekommenderas eftersom den fungerar som en hemförsäkring gör för privatpersoner. Du får till exempel ersättning vid inbrott eller materiella skador på dator, telefon, och så vidare.

Här finns en extra rynka för dig som planerar att jobba hemifrån i någon utsträckning. En hemförsäkring täcker inte någonting som du använder för näringsverksamhet, vilket till och med kan diskvalificera din privata hemdator om du skulle använda den i företagsärenden regelbundet.

Image by Redd

Frågor, funderingar eller tips?

Dela gärna dina tankar om hur sidan kan bli bättre, vilken information du skulle vilja se fanns här, eller vad du uppskattar. Skicka iväg ett meddelande eller ring oss!

bottom of page