top of page
Entering credit card details

Bank och betalning

Du behöver ha ett företagskonto som du kopplar till ditt aktiebolag. SEB eller Swedbank är mest digitaliserade i dagsläget, vilket innebär att mycket går att automatisera och handlägga själv med hjälp av mobilt bank-ID. Tipset är att öppna företagskonto hos någon av dessa banker. 

Använder du dig av de stora bokföringssystemen har de ofta automatisk synkning med banken vilket gör att dina inbetalningar automatiskt går in i bokföringssystemet. Många psykologer skickar faktura efter sessionen. Detta går att göra över vanligt brev eller via e-post. 

Det blir allt vanligare med faktura över e-post och detta är självklart att föredra av flera skäl såsom miljö, ekonomi och snabbhet. I flera av journalsystemen såsom Kaddio och Easypractice finns det möjlighet att lägga till faktureringstjänst. Kaddio tar ut en extra avgift för detta.

Det går också bra att ta betalt via Swish eller med kortbetalning. För att ta emot Swish som företag behöver du aktivera den tjänsten i din företagsbank. Till skillnad från Swish för privatpersoner som är gratis, tar banken ut ett par kronor per överföring för tjänsten. 

Fördelen förutom smidigheten är att du får betalt direkt och slipper riskera att ha fakturor som inte betalas. Att redovisa betalningar med Swish och kort har lite olika regler beroende på belopp och redovisningsform.

Learn More
Payment Method

Frågor, funderingar eller tips?

Dela gärna dina tankar om hur sidan kan bli bättre, vilken information du skulle vilja se fanns här, eller vad du uppskattar. Skicka iväg ett meddelande eller ring oss!

bottom of page