top of page
Office Desk

Bokföring 

Det finns många typer av upplägg för bokföring, men någon form av löpande bokföring måste du enligt lag använda dig av. Du bokför löpande intäkter och utgifter som företaget har och gör vid årsslut ett bokslut. Reglerna är lite olika för olika typer av bolagsformer och storlek.

Digital bokföring är en självklarhet numera och det finns flera bra alternativ. Fortnox och Visma är de mest använda bokföringssystemen och anses i princip likvärdiga i kvalitet och pris. Storleken på bolaget, graden av omsättning samt hur du kommer vilja ta betalt väger in när du ska välja system. Bokio är en annan känd och använd aktör som tidigare var gratis, men har numera gått över till betalversion.

Flera av de stora digitala journalsystemen erbjuder dessutom helhetslösningar med fakturering inkluderat och vad man väljer här är en smaksak. Väljer du att starta upp ditt aktiebolag genom vår samarbetspartner kommer du få alla tips och råd du kan tänkas behöva runt bokföring och fakturering. Om du inte är insatt eller intresserad av bokföring är vår starka rekommendation att du tar hjälp med bokföringen, i alla fall i början. 
 

Vi samarbetar med en mycket kompetent och prisvärd bokföringskonsult som sköter all din bokföring, hjälper dig med löneutbetalningar samt kommer med rådgivning för en låg månadskostnad. Kontakta oss för mer information.

 

Learn More

Det här är första filmen i en serie om bokföring som ligger på verksamt.se

Där kan du också läsa mer om vad du behöver för ditt företags bokföring

Financial Consultation

Frågor, funderingar eller tips?

Dela gärna dina tankar om hur sidan kan bli bättre, vilken information du skulle vilja se fanns här, eller vad du uppskattar. Skicka iväg ett meddelande eller ring oss!

bottom of page